Ön jelenleg a(z) SZTE Klebelsberg Könyvtár Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

A bölcsészek és az informatikai megközelítés

316

A bölcsészek és az informatikai megközelítés


Az előadás körvonalazni próbálja, hogy az angol nyelvterületen honos "digital humanities" téma mit is foglalhat magában: új diszciplína? kutatási módszertan? szemléletváltás? esetleg mindezek keveréke? A téma hazai és nemzetközi kezdetei is sorra kerülnek, mindazok az irányok, módszerek és eszközök, amelyek példázzák a terület sokoldalú megközelíthetőségét és természetesen erős hangsúlyt kapnak a szegedi és a könyvtári jellegű projektek. Az előadás célja, hogy -- madártávlatból ugyan -- de áttekintse a digitális bölcsészetet és a workshopunk kereteit nagyjából felvázolja. 

több kevesebb


Digitális bölcsészet Szegeden

Humán tudományok, Könyvtártudomány, Digitális tartalom

digitális bölcsészet, adatbányászat, digitalizálás

Dr. Kokas Károly (előadó)

28:16

2015. október 12.

Balatoni Andrea

2015. október 26.

316
<iframe width="480" height="385" src="//szte.videotorium.hu/hu/embed/11894" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés